Nunspeet samen met Roda ’46 trotse koplopers

1
560
vv Nunspeet heeft de goede competitie start een vervolg gegeven met een belangrijke overwinning op vv Hooglanderveen en voert na drie speelrondes samen met Roda ’46 de ranglijst aan als trotse koplopers. De blauw gele formatie (zaterdag jl. spelend in het rood) van trainer Werner Pluim heeft na zaterdag drie wedstrijden te hebben gespeeld, de volle buit met negen punten.

In de 1e helft kreeg vv Hooglanderveen, tegen het beter voetballende Nunspeet, drie 100% kansen, maar men wist Jardi Niebeek in kansrijke posities niet te passeren. Na 19 minuten voetballen viel Emiel Goud met een blessure uit, zonder een tegenstander in de buurt kwam hij verkeerd terecht. Nader onderzoek zal de ernst van de blessure uit moeten wijzen.

In de 32e minuut kwam Nunspeet op een 0-1 voorsprong. Keeper Thomas Peters van de thuisploeg kon een vrije trap van Adi Draganovic vanaf 20 meter niet voldoende onder controle krijgen en uit de rebound scoorde Andrew Galea op aangeven van Patrick Visser.
Op slag van rust was het Joep Banse, die zijn geweldige afstandsschot in de linkerbovenhoek in het doel zag eindigen en Nunspeet naar een 0-2 voorsprong schoot.
Na de rust drong Hooglanderveen nog wel aan, maar verder dan een geblokt schot van Mehmet Kaya kwam het niet. Nunspeet hield eenvoudig stand en kon na 90 minuten de derde overwinning op rij bijschrijven.

A.s. zaterdag 12 oktober ontvangt Nunspeet op Sportpark De Wiltsangh vv VRC. Aanvang 14:45 uur.